Москва назначава началника на руския генерален щаб Валерий Герасимов за командващ

...
Москва назначава началника на руския генерален щаб Валерий Герасимов за командващ
Коментари Харесай

Кремъл смени командира на войната в Украйна, начело застава началника на генералния щаб

Москва назначава началника на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов за командващ войната в Украйна.

Досегашният пълководец Сергей Суровикин е преназначен за заместител на Герасимов. Той пое поста едвам на 8 октомври и на процедура остана на него три месеца

Министърът на защитата Сергей Шойгу назначи и още двама заместници - генерал Олег Салюков и генерал-полковник Алексей Ким, съобщава ТАСС.

Москва обосновава реорганизацията с " разширение на обсега на дилемите, които би трябвало да бъдат решени ", както и с нуждата от по-тясно съдействие сред обособените елементи на армията.

От Министерството на защитата прецизират, че решението за повишение на равнището на управление на САС е обвързвано с " разширение на мащаба на дилемите, решавани в хода на нейното осъществяване, необходимостта от образуване на по-тясно взаимоотношение сред типовете и родовете войски на въоръжените сили, както и от подобряване на качеството на всички типове поддръжка и успеваемостта на ръководството на групите войски ".

Новите длъжности: Генерал-полковник Сергей Суровикин, главнокомандващ на Въздушно-космическите сили, армейски военачалник Олег Салюков, главнокомандващ на Сухопътните войски, и генерал-полковник Алексей Ким, заместник-началник на Генералния щаб на Въоръжените сили.

Само преди седмица, точно на православното Рождество Христово, персонално съветският президент Владимир Путин награди с най-високото военно отличие - орденът " Свети Георги " на Руската федерация генерал-полковник Сергей Суровикин. Нищо не подсказва актуалната промяна даже и тъй като в това число и западни анализатори означиха, че съветският боен пълководец, прочут като  " военачалник Армагедон ", стабилизира съветските фронтови линии в Украйна и дисциплинира армията на Кремъл, както и най-много съумя да провежда отстъплението от Херсон на фона на всеобщото и безредно бягство на съветската войска в Харковска област от началото на контраофанзивата. 

Критиките обаче към армейското ръководство не стопират и са най-вече от вътре - съветските провоенни блогъри все по-често изричат все по-остри сериозни бележки към управлението на войната, която доближава периода си от 11 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР